Hoe belangrijk is morgen, als je nog niet weet of je vanavond wat te eten hebt? Met deze vraag in mijn gedachten, ga ik over 1,5 week voor de 6e keer voor Stichting Chica naar Oeganda. Ik ga naar Oeganda om daar samen met de lokale bevolking verder te werken aan de Unity School.  

Een school die bedoelt is voor een goede toekomst van de kinderen. Maar wat als door de droogte de oogsten mislukken en hun grootste zorg niet meer de toekomst is, maar nu. 

Als Nederlander kan je het niet voorstellen. Er is altijd wat te eten ‘s avond. Je hoeft er niet over na te denken. Het is er gewoon. We zijn daardoor misschien wel teveel bezig met vooruit kijken. Weet jij al wat je morgen eet? De boodschappen al in huis? 

Als ik in Oeganda ben, heb ik die nijging ook. Vooruit kijken, plannen en bezig zijn met de tijd. Nu moet je bij de bouw van een school ook zeker vooruit kijken en plannen. Maar de lokale bevolking heeft andere zorgen. Zorgen die ze in het hier en nu laten leven. Gelukkig is in het hier en nu leven zeker niet verkeerd, want het haalt ook alle zorgen weg van de toekomst. Zorgen om iets, wat vaak niet eens gebeurt. 

Doordat ik samen mag werken met deze lokale bevolking kan ik ze helpen om toch te werken aan een de Unity School en een mooie toekomst. Ze helpen mij onbewust om meer te leven in het hier en nu. Dat is toch een gave samenwerking? 

Wil je niets van deze samenwerking missen, meldt je dan even aan voor de nieuwsbrief Oeganda en ik hou je de komende tijd op de hoogte. Meer over de Unity School en/ of jouw steentje bijdragen aan hun toekomst. Kijk dan eens op de pagina van Unity School of doneer direct.