Laten we voorop stellen dat ik geen belang heb bij de gegevens die wel of niet door het bezoeken van mijn website worden verzameld en/of verstuurd. Wel wil ik graag kunnen communiceren met de mensen die mijn site bezoeken en interesse hebben in de dingen die ik deel. Interactie vind ik belangrijk. 

Om die interactie mogelijk te kunnen maken, ben ik genoodzaakt om gebruik te maken van “stukjes software” van derden. En daarvoor geld, niets voor niets. Ik moet dus kiezen tussen software die gratis is en die in sommige gevallen iets meer gegevens verzamelen en betaalde software die minder of geen gegevens van de bezoeker verzamelen. 

Ik ben geen voorstander van onbeperkte gegevens verzameling en probeer er dan ook op te letten wat en hoeveel er wordt verzamelt. Omdat ik geen commerciële website heb en ik wel een bepaalde gebruikersvriendelijkheid en interactie wil aanbieden, ontkomt ik er niet aan dat er op sommige pagina`s van mijn website gegeven worden verzameld. 

Op welke pagina’s worden er gegevens verzameld?

Op dit moment maak ik gebruik van de Disqus plugin in mijn stories. Deze plug-in zorgt ervoor dat je kunt reageren op mijn stories en zorgt dus voor interactie. Als je mijn stories pagina bezoekt, kunnen er dus gegevens worden verzameld.

Mijn startpagina en overige pagina’s bevatten geen plug-ins en verzamelen op dit moment geen gegevens. 

SSL certificaat

Ik maak gebruik van een SSL Certificaat. Dit betekend dat de gegevens die via mijn website worden verstuurd via een beveiligde verbinding verlopen.