Foto’s die ik gemaakt heb op de scholen in Oeganda

Mijn laatste berichten over de projecten in Oeganda

Waarom werk ik aan deze projecten in Oeganda?

Onderwijs is kennis, kennis is ontwikkeling. Ontwikkeling is voor een land erg belangrijk en begint al bij de jongste generatie. Nadat ik zelf de handen uit te mouwen heb gestoken bij bouwprojecten in Kroatië en Italië, ben ik erachter gekomen hoe belangrijk directe hulp en korte lijnen zijn voor een project. Dit geld ook voor projecten op het gebied van onderwijs.

Onderwijs is kennis, kennis is ontwikkeling. Ieder kind heeft recht op onderwijs en ontwikkeling.

Een stichting en/of project zelf hoeft niet groot te zijn, om een verschil te maken. Rechtstreeks contact met de lokale community, een goed netwerk en de juiste samenwerkingen hebben hier een veel groter aandeel in. Ik hou ervan deze verbindingen te vinden en te maken, zowel in Nederland als in Oeganda of de rest van de wereld.

Elke keer als ik in Oeganda ben is het weer super gaaf om te zien, hoe de mensen, de projecten en het land vorderen. Nationale en internationale samenwerkingen die werken aan een prachtige toekomst voor het land. Hier sta ik elke dag met plezier en vol energie voor op. Om weer opnieuw onderdeel te mogen zijn van deze organisaties die samen van een project een succes willen maken.

Over Stichting Chica

Stichting Chica heeft als doel het onderwijs en sport & spel te ondersteunen in ontwikkelingslanden. Dit ondersteunen kan op verschillende manieren: financiële steun, materiële steun of persoonlijke steun. 

Stichting Chica werkt altijd samen met lokale partners of organisaties zodat ook in het land zelf nagedacht wordt over duurzame hulp die ook op de lange termijn effect heeft. 

Belangrijke uitgangspunten zijn: het steunen van de locale economie, het gebruik van, voor de bevolking, vertrouwde/ bekende materialen en een goed contact met de locale partners om ervoor te zorgen dat het gedoneerde geld goed en volledig aan de gestelde doelstellingen worden besteed.

Meer info over Stichting: www.stichtingchica.nl